Нов ръст на COVID случаите се наблюдава у нас, предаде .При

...
Нов ръст на COVID случаите се наблюдава у нас, предаде .При
Коментари Харесай

Д-р Вълков: Недостатъчно хора са ваксинирани срещу морбили

Нов растеж на Коронавирус случаите се следи у нас, предаде .

„ При новите разновидности, които се следят, особено за тях е, че непрестанно получават разновидности, които им дават опция да заобикалят имунния отговор, добит след преболедуване или имунизация ” , изясни доктор Трифон Вълков.

„ Има хора, които няколко пъти са се срещали с Коронавирус. Преболедувайки от съответните разновидности, ние създаваме имунитет и той ни пази от този вид ” , изясни експертът.

Вълков предложи слагането на ваксина.

По-сериозен проблем съгласно него е, че едвам към 85% от популацията е с имунизационното покритие от морбили . За да не се допусне зараза, би трябвало да е над 95%.

„ Морбили е извънредно заразна зараза. Ваксината е комбинирана. Понякога има медицински случаи, когато човек не може да бъде имунизиран. Но когато в обществото има причина да се развие пандемия поради хора, които по лично решение не желаят да се имунизират, страдат и другите ”, съобщи доктор Вълков.

„ Морбили е елементарно предаваема, високо заразна зараза, затрудненията не са леки, не са безвредни. Последната огромна зараза от морбили е през 2009-2011 година, в страната са се заразили близо 25 000 индивида. Смъртността е към 25 индивида, само че това са главно деца ”, изясни той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР